Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Százötvenen hódították meg a Kab-hegyet

Bringások és futók tették színessé a Bakony nyugati részét, ahol a Veszprémi Kerékpáros Egyesület által rendezett RHODIUS Kab-hegyi időfutamon és a VERGA Kab-hegyi csúcsfutáson vehettek részt az indulók. A résztvevők skáláját színesítette, hogy a hobbi sportolóktól kezdve a különböző országos bajnokokig szinte minden készültségi szintű versenyzőt láthattunk a mezőnyben.

IMG_2149_filtered

2013. szeptemberében, a kerékpárút átadásakor rendezték először a Kab-hegyi időfutam versenyt, ami az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskolától a Kab-hegyet déli aszfaltos úton kerülve ér fel a csúcsra. Az első alkalom sikeressége után nem volt kérdés, hogy hagyományszerűen később is megrendezik a versenyt. A rendezők úgy gondolták, hogy minden adott ahhoz, hogy idéntől futóversennyel is bővüljön a repertoár. A 7,5 kilométeres erdei utakon kijelölt pályán 41 futó indult, annak ellenére, hogy reggel innen nem messze egy hasonló futóversenyt is rendeztek.

IMG_2229_filtered

A RHODIUS Kab-hegyi időfutam kerékpárversenyen az amatőrök mellett sok versenyző is rajthoz állt, hogy csak megmérettessék magukat vagy éppen a tavalyi idejüket javítsák meg a 15,99 km-es távon. A férfiak mezőnyében a tavalyi győztes, Varga Péter (IQor/Sárvár/RSC ARBÖ - 0:28:20) ezúttal sem talált legyőzőre, pedig a kihívói közt ott volt a tavalyi idejét bő egy perccel túlszárnyaló Kutács Zsolt (George Sport - 0:28:27) és Tallián Péter (Blue Scorpions - 0:29:03) is.

A nőknél új győztest ünnepelhettünk Brassay Réka (VKE-Nelson - 33:16) személyében. A többszörös duatlon és triatlon győztes a hegyikerékpár maraton bajnok Albert Katalint (VKE-Nelson - 34:55) és Kemesné Lecsek Desdemonát (Ajka - 39:42) utasította maga mögé az abszolút dobogón.

IMG_2423_filtered

Első ízben került sor a csúcsfutásra, ahol a VEDAC színeiben versenyző Minczér Albert ért fel a leggyorsabban az 599 magasan levő csúcsra, a Kab-hegyre. A nőknél, csapattársa Somogyi Anett (39:54) nyert a kerékpározás után második ezüstjét szerző Albert Katalin előtt.
Tóth András főrendező, a Veszprémi KE alelnöke így értékelte a versenyt:

Öröm számunkra, hogy ennyi helyi versenyzőt meg tudunk mozgatni és megtiszteltetésnek érezzük, hogy komoly versenyzők messzebbről is érkeztek. Példás a támogatóink összefogása is, hiszen a RHODIUS Magyarország Kft. ügyvezetője, Trümper Gerald saját maga is részt vett az időfutam (17.hely) és futóversenyen (6.hely) is. A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. pedig a versenyzőknek ingyenes betekintést engedett a Fekete István diorámába.
Úgy gondolom, hogy az ország minden területén fontosak vagy fontosak lennének ezek a kisebb versenyek, amik főleg a helyieket szólítják meg és közösségkovácsoló szerepet töltenek be.

A versenyen résztvevők elégedetten tértek haza. A verseny folytatására várhatóan 2015. szeptember 6-án kerül sor.


Minczér Albert és
Minczér Albert és Somogyi Anett (VEDAC) a futóverseny győztesei

Minden más

Továbbiak