Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Én így frissítenék a versenyen a High5-val

Szokták mondani, hogy az ironman (hosszú távú triatlon) négy sportágból áll, hiszen az úszás, kerékpározás és futás mellett a frissítésről sem szabad megfeledkezni. Erről már olvashattunk Kindl Gábor és Herr Gyula tollából - utóbbi kifejezetten a High5 termékeiből állította össze táplálkozási tanácsait. Szerencsére a mi esetünkben - legyen szó akár a cross country, időfutam vagy futóversenyről - a verseny rövidsége miatt sokkal egyszerűbb dolgunk van, hiszen ezeknél 1 óra közeli versenyidővel számolhatunk.

Az írás címéhez kettő háttérinformációm van: a 10 év mountain bike versenyzéssel a hátam mögött már volt lehetőségem sokfélét kipróbálni, amit most próbálok továbbadni, hogy másnak már ne kelljen ennyi időt beletenni. A feltételes mód pedig amiatt van, hogy lassan kettő éve már a verseny másik, rendezői oldalán állok.

A mostani versenyek frissítése szerencsére egyszerű, minimális odafigyeléssel is megoldható. Nagyjából így néz ki: előtte szénhidrát, közben ásványi só, utána pedig fehérje. No, de azért az a minimális odafigyelés több ennél az egy sornál, ahol összefoglaltam a dolgot.

Verseny előtt
A szervezetünk szénhidrátraktárait kell feltölteni, hogy legyen miből táplálkozni a versenyen. Ezt a verseny előtti napon javasolt kezdeni, minél dúsabb szénhidráttartalmú ételekkel (aki szereti a hasát, nyugodtan egyen vacsorára egy jó kis pizzát, de könnyű feltéttel!).
A High5 EnergySource is a szénhidrát feltöltésért felelős, így napközben - délutántól - 1-2 kulacsnyi mennyiség simán elfogyhat belőle. Aki nem biztos az ízekben, esetleg finnyás, az inkább egy általános, "piros színűt" válasszon (erdei gyümölcs, trópusi gyümölcs), mert abban nehéz csalódni.
Ilyen szempontból én nem vagyok a legjobb előkóstoló, mert az ízek annyira hidegen hagytak, mint egy bringa vagy egy autó színe...
Lehetőleg a verseny reggelén se sültkolbász legyen a menü, hiába voltunk jók előző este, a gyomornak sokat kell rágódni azon a sült disznóhúson. Némi kenyér, egy kis szalámival, lekvárral vagy mézzel és tovább lehet folytatni az előző nap megkezdett High5 EnergySource "diétát" is. Ha esetleg a reggelizést pótolnánk egy szelet csokival, akkor EnergyBar vagy Sportbar.

Verseny közben
Mielőtt a rajtnál eldurrantjuk magunkat, javasolt egy High5 EnergyGel vagy melegben Isogel elfogyasztása, ami hamar felszívódik és plusz energiát ad a következő 40-60 percre, amikor a pulzuszónánk felső határát súroljuk. Útközben/félúton a hardcore arcok ehetnek még egy zselét is, viszont amire felkészültségtől függetlenül mindenkinek figyelni kell, az az ásványi sók pótlása. Ezt a High5 Zeroval tehetjük meg, ami szénhidrátot nem, csak ásványi sókat tartalmazó pezsgőtabletta.
Főleg nagy melegben jön jól, ha nem csak a szervezetünket rakjuk helyre vele, hanem már az íze is felfrissít.

Verseny után

A nagyobb megterhelések után mindenki hajlamos megenni, ami a keze ügyébe kerül, ez valahol Protein Barral vagy Protein Recoveryvel tehetünk meg. Előbbi szelet formában van, utóbbit pedig porként tejjel vagy vízzel higítva fogyaszthatjuk. Én mindig a port választottam és a csoki volt a kedvenc ízem. A vaníliásnak viszont vízzel is finomabb volt, mint a csokis, de mint mondtam, nem vagyok jó előkóstoló :)
normális is, hiszen pótolni kell az elégetett energiát. Ilyenkor célszerű azért azt adni a szervezetnek, amire szüksége van. Lehetőségeinkhez mérten a fehérjebevitelt kell minél előbb elvégezni, ami a High5

Jó felkészülést és ésszerű táplálkozást mindenkinek!


üdv
andris

+Amennyiben szeretnél extra frissítést kapni a Kab-hegyi időfutam és csúcsfutás versenyeken és a High5 termékek közül rendelnél, akkor jó hírünk van!

A szeptember 4-e (csütörtök) délig a www.high5.hu oldalon leadott rendelésedet a verseny napján a helyszínen is átveheted! Így elkerülöd az esetleges kisebb rendelési tétellel járó postaköltséget is!
A rendelés megjegyzésébe okvetlenül írjátok be, hogy "Kab-hegy"!

Jó felkészülést kíván a High5!

Minden más

Továbbiak