Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Varga és Kormos a Kab-hegy leggyorsabbja

A 108 indulóval megrendezett VERGA Kab-hegyi időfutam versenyen Varga Péter (Jabil-Sárvár-Szoese) és Kormos Veronika (Senders Ladies Cycling Team)ért fel leggyorsabban  az 599 méter magas Kab-hegyre.

A szeptember 8-án a veszprémi VERGA Erdőgazdaság és a Veszprémi KE-Nelson által közösen szervezett kerékpáros időfutamon 15,99 kilométeres távon 370 méter szintkülönbség leküzdésével kellett összemérni az erejüket az indulóknak.

Népes az érdeklődők tábora a kerékpárút átadáson
Ahogy arról már a Bikemag hasápjain korábban írtak, a Verga Erdőgazdaság Zrt. közjóléti fejlesztéseinek keretében egy több nyomvonalú, közel 40 kilométeres kerékpárút került kijelölésre Ajka és a Dél-Bakony legmagasabb pontja közt, a Kab-hegy közt.

A 9 órakor kezdődő kerékpárút-átadási ceremónia után, Kiss Judit (Mazsola KSE), az egyenkénti indítású időfutam első versenyzője a jelképes szalagátszakítással vette birtokba a bringásoknak szánt új létesítményt.

Buzsáki Virág az abszolút negyedik a nők közt
Az országútisokat és mountain bike-osokat külön értékelve összesen 9 kategóriában mérettettek meg a hobbistáktól egészen az élversenyzőkig.
A mezőny kettő nagy csoportra bontható, az elsőt azon lelkes lokálpatrióták alkották, akiket a kerékpározás szeretete vezérelt a versenyre. A másodikban pedig azok, akik a sportot élversenyzőként űzik és a verseny miatt hajlandók voltak többet is utazni.


Az abszolút első helyért járó pénzdíj reményében a férfiaknál több név is feltűnt az eredménylisták elejéről. A győzelem reményében jelent meg Makács Gábor (C12.hu), Horváth Zoltán (Pécsi Junior KE) és a veszprémi egyesület versenyzője, Márkus János is. Az ő kedvüket szegte a mindössze 20 esztendős sárvári Varga Péter (Jabil-Sárvár-Szoese), aki 27:44-es idejével Makács előtt 56, Horváth előtt pedig 1:40 másodperces előnnyel ért célba.


A női mezőny is hasonlóan izgalmasnak indult, az országúti hegyi időfutam bajnok Al Saidi Leila-nak (Team Veloki) kettő kihívója akadt, a belga csapatban versenyző Kormos Veronika (Sengers Ladies Cycling Team) és a hazai csapat master korosztályú maraton bajnoka Albert Katalin személyében. A három hölgy közül Kormos lett a leggyorsabb, akit a jó helyismerettel rendelkező Albert követett, míg az abszolút harmadik helyet Al Saidi szerezte meg.


A versenyen résztvevők elégedetten tértek haza. A verseny folytatására a versenyzők és a rendezői oldalról, az erdészet és a kerékpáros egyesület is egyértelmű igennel szavazott.


Minden más

Továbbiak