Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Pénzdíjas időfutam verseny a Kab-hegyen

Hagyományteremtő szándékkal, 2013. szeptember 8-án első alkalommal kerül megrendezésre a Déli-Bakony legmagasabb pontján célba érő VERGA Kab-hegyi kerékpáros időfutam verseny.

A verseny Ajkát a Kab-heggyel összekötő kerékpárút átadásának alkalmából jön létre.
A verseny rajtja az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskola, ahol a kerékpárút szimbolikus átadását követően, az időfutam versennyel párhuzamosan a gyerekek ügyességi versenyen vehetnek részt.

Az 599 méter magas Kab-hegyet körülölelő erdészeti út lehetővé teszi, hogy csak rövid szakaszokon kelljen egymással szemben haladniuk a versenyzőknek és a futam után, a rajthoz visszakerekezőknek.
Az útvonal adottságaiból kifolyólag - végig aszfaltozott, szinte mindenhol jó minőségű útburkolat és a durva emelkedőktől mentes, néhol lejtős szakaszok - akár időfutam kerékpárral is indulhatnak.

A késői versenykiírás miatt a verseny előtti csütörtökig kedvezményesen 1500 és 1000 Ft-ért (18 éves kor alatt) lehet előnevezni ráadásul ekkor még rajtidőpont is választható.
Az abszolút leggyorsabb férfi és női versenyző egyaránt 30.000 forint pénzdíjban részesül. A kategóriák dobogós helyezettjei érem díjazásban részesülnek.
12 kategória került meghatározásra a versenyen, viszont ezek száma az indulók függvényében a verseny rangjának megőrzése érdekében csökkenhet.

Minden más

Továbbiak